čtvrtek 17. června 2010

Nejprodávanější psi v ČR

1. Německý ovčák - 3800 kusů
Sice se to tak nevypadá, protože nejsou vidět v ulicích, ale ovčák je v Česku tradičně oblíbený. K jejich vysokému počtu přispívá fakt, že si jich hodně pořizuje armáda, policie a bezpečnostní služby. Oblíbení zůstali jako hlídači domů.

2. Jezevčík - 2429 kusů

Drží si svou pozici druhého nejoblíbenějšího psa v Česku řadu let. Bývalo jich hodně už za socialismu,kdy se k nám ještě nedovážely exotické rasy.

3.Jorkšírský teriér - 1564 kusů
Značně populární začali být v polovině devadesátých let. Protože jsou malí, pořizují si je především lidé, kteří žijí v městských bytech.

čtvrtek 10. června 2010

Nejošklivější pes na světě


Nejošklivějším psem na světě se stal čistokrevný čínský chocholatý pes se jménem SAM. Protože nemohl dlouhou dobu zapadnout mezi okolí,proto po nějakém čase začal být i velmi agresivní a zlý a vzteklý.


čtvrtek 3. června 2010

Největší pes světa


Největší pes světa měří 109 centimetrů a váží 111 kilogramů.
Tohoto pejska byste do pelíšku ze zverimexu určitě nenacpali.

Nejmenší pes světa


Nejmenší pes světa je menší asi jako třetina morčete.
Měří jen osm centimetrů a váží 0,12 kilogramu a je světovým rekordmanem.

Bígl



Bígl je velmi oblíbený domácí mazlíček. Je velmi přizpůsobivý a nenáročný. Velmi dobře se přizpůsobí rodinnému prostředí a stane se lehce členem vaší rodiny. Bíglové mají sklony k početným vrhům mláďat a jsou často chováni pro výzkumy.

Bígl je původně vyšlechtěn na lov a to konkrétně na stopování kořisti. Mají tedy velmi dobrý čich. Váží kolek 9 kilogramů a měří 34-40 centimetrů. Mají dokonalou srst, která na sobě drží minimum vody a dá se z něj velmi snadno setřít. I po celodenním pobytu v deštivém dni ho můžete jen lehce otřít a vpustit do domova. Díky dobré stavbě těla si s ním užijete spousty zábavy v jakémkoli terénu. Musíte si dávat pozor na pouštění z vodítka. Často má tendenci utíkat daleko od páníčka.

Dožívají se vysokého věku, nejsou nároční na krmení. Problémem může být jejich špatná vychovatelnost a to když jsou velmi chytří.